Studiu de caz – Securitate industrială

Securitate industrialaAm fost contactați de managerul de securitate al unei companii importante în domeniul construcțiilor, care utilizează mașini grele și utilaje, pentru a îi ajuta în a adopta o soluție de securitate pentru depozitul lor central.

Spațiul de depozitare a masinilor și utilajelor este de 25.000 metri pătrați, iar utilajele sunt depozitate în toată aria, astfel încât tot perimetrul trebuia securizat. Perimetrul este asigurat cu gard din plasă de 2.2 metri înălțime și în trecut au existat cazuri în care autori necunoscuți au tăiat gardul și sustras din perimetru echipamente din fier în vederea valorificării ulterioare.

Serviciile erau asigurate cu 4 agenți de securitate pe perioada nopții, dispuși în colțurile obiectivului, și 2 agenți pe perioada zilei, din care unul în zona din spatele obiectivului și unul în zona de acces auto în obiectiv.

Costul serviciilor de securitate pe următoarele 36 de luni a fost estimat de noi la 1.9 milioane lei.

Soluția SERA:

  • S-a propus instalarea unui sistem de supraveghere video pe perimetru, cu funcții de analiză video;
  • Au fost contractate servicii de dispecerizare specializată;
  • S-a implementat serviciul de patrulare auto în perimetru cu un agent de pază pe perioada noptii, sprijinit la nevoie de un echipaj de interventie mobilă cu un timp de interventie de 5 minute;
  • Pentru perioada zilei, dispozitivul de pază nu a fost modificat.

La o analiză detaliată, făcută împreună cu clientul, costul cu securitatea asteptat pentru următoarele 36 luni a fost de 1.2 milioane lei, adică am realizat o economie de 38% din bugetul estimat.

Au fost considerate toate costurile aferente sistemului video, serviciilor de dispecerizare video, a sistemului de alarmă, a sistemului de control acces, costul cu agenții de pază și costuri de finanțare pentru echipamentele de securitate necesare.

Beneficiile clientului:

  • Saving de 38% din bugetul de securitate – adică 700.000 lei – aproximativ 150.000 Euro pe o perioadă de 36 luni.
  • Eficiență financiară și operațională în utilizarea resurselor;
  • O soluție de securitate 100% funcțională pentru o perioadă de cel putin 7 ani.
  • Eliminarea suspiciunilor și a riscurilor de furt cu complicitatea angajaților proprii / subcontractori sau a agenților de securitate;
  • Eliminarea vreunui dubiu în cadrul discuțiilor cu subcontractorii în legătură cu dispariția sculelor sau echipamentelor din locatiile lor;
  • Diminuarea impactului creșterilor salariale în total buget.

Editor

Your Turn To Talk

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.